Nedavne objave Nedavne objave

Hlorni granulat

Hlorni granulat

Admin Admin
27.05.2024
0

Hlorni granulat - hlor u granulama je jedan od najefikasnijih proizvoda za dezinfekciju bazena, koji se koristi za održavanje čistoće i higijene vode. Održavanje bazena u vrhunskom stanju zahteva redovnu dezinfekciju i pažljivu brigu o kvalitetu vode. U ovom tekstu ćemo detaljno objasniti šta je hlorni granulat, kako se koristi, koje su njegove prednosti i kako vam može pomoći da vaš bazen bude uvek čist i bezbedan za kupanje.

Hlorni granulat: Savršen partner za održavanje čistoće bazena

Šta je hlorni granulat?

Hlorni granulat je oblik hlora koji se koristi za dezinfekciju bazena. Ovaj proizvod je poznat po svojoj brzoj rastvorljivosti i efikasnom delovanju protiv bakterija, virusa i algi. Granulat se lako dozira i može se koristiti kako za redovnu dezinfekciju, tako i za šok tretmane vode.

  • Hemijski sastav: Najčešće se sastoji od kalcijum hipohlorita ili natrijum dikloroizocijanurata.
  • Brza rastvorljivost: Hlorni granulat se brzo rastvara u vodi, što omogućava momentalno dejstvo.

Prednosti korišćenja hlornog granulata

Korišćenje hlornog granulata ima brojne prednosti koje ga čine idealnim izborom za održavanje bazena:

  • Efikasna dezinfekcija: Efikasno uklanja bakterije, viruse i alge, čime se osigurava čista i bezbedna voda za kupanje.
  • Jednostavna upotreba: Lako se dozira i primenjuje, bez potrebe za dodatnom opremom.
  • Fleksibilnost: Pogodan je za sve vrste bazena, uključujući one sa slanom i slatkom vodom.
  • Brzi rezultati: Zahvaljujući brzoj rastvorljivosti, granulat omogućava momentalno dejstvo, što je posebno korisno kod šok tretmana.
  • Dostupan je u pakovanjima:
    Hlorni granulat 500gr
    Hlorni granulat 1kg
    Hlorni granulat 5kg
    Hlorni granulat 50kg

Kako koristiti hlorni granulat

Pravilna upotreba hlornog granulata je ključna za efikasnu dezinfekciju i održavanje kvaliteta vode u bazenu. Evo nekoliko koraka za pravilnu upotrebu:

  1. Priprema: Pre nego što dodate granulat u bazen, proverite nivo pH vrednosti vode. Optimalna pH vrednost je između 7.2 i 7.6.
  2. Doziranje: Za redovnu dezinfekciju, dodajte 1-2 grama granulata na 1m³ vode jednom ili dva puta nedeljno. Za šok tretmane, koristite 10-20 grama na 1m³ vode.
  3. Rastvaranje: Hlorni granulat se može direktno dodati u vodu ili prethodno rastvoriti u kanti sa vodom, a zatim sipati u bazen.
  4. Distribucija: Ravnomerno rasporedite granulat po površini vode i ostavite pumpu da radi nekoliko sati kako bi se granulat ravnomerno rasporedio i rastvorio.

Saveti za bezbedno korišćenje

Korišćenje hlornog granulata zahteva pridržavanje određenih mera bezbednosti kako biste izbegli neželjene efekte:

  • Zaštitna oprema: Prilikom rukovanja granulatima, nosite zaštitne rukavice i naočare kako biste zaštitili kožu i oči.
  • Skladištenje: Čuvajte granulat na suvom i hladnom mestu, dalje od direktne sunčeve svetlosti i vlage.
  • Mešanje hemikalija: Nikada ne mešajte hlorni granulat sa drugim hemikalijama jer to može izazvati opasne hemijske reakcije.

Ekološki aspekti

Pored efikasnosti, hlorni granulat ima i ekološke prednosti. Pravilnom upotrebom i doziranje možete minimizirati negativan uticaj na životnu sredinu. Takođe, mnogi proizvodi danas dolaze u biorazgradivim pakovanjima koja dodatno smanjuju ekološki otisak.

Zaključak

Hlorni granulat je nezamenjiv proizvod za održavanje čistoće i higijene vašeg bazena. Njegova efikasnost, jednostavna upotreba i brzo dejstvo čine ga idealnim rešenjem za redovnu dezinfekciju i šok tretmane. Pravilnom upotrebom granulata osiguraćete da voda u vašem bazenu bude uvek kristalno čista i bezbedna za kupanje. Dostupan je u različitim pakovanjima od 500g, 1kg, 5kg i 50kg, što omogućava izbor prema vašim potrebama.

Za više informacija o hlornom granulatu i drugim proizvodima za održavanje bazena, posetite našu prodavnicu i pronađite sve što vam je potrebno za savršen bazen.

Komentari

Nisu pronađeni članci