Nedavne objave Nedavne objave

pH minus

pH minus granulat

Admin Admin
09.06.2024
0

pH Minus Granulat je sredstvo specijalno formulirano za smanjenje pH vrednosti vode u bazenima za kupanje. Održavanje idealne pH vrednosti vode u bazenima je ključno za osiguranje čiste, bistre i higijenski ispravne vode. Pravilna pH vrednost ne samo da poboljšava efikasnost dezinfekcionih sredstava, već i sprečava iritaciju kože i očiju plivača. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti pH Minus Granulat, efikasno sredstvo za smanjenje pH vrednosti vode u vašem bazenu.

Šta je pH minus granulat?

pH Minus Granulat je sredstvo specijalno formulirano za smanjenje pH vrednosti vode u bazenima za kupanje. Ovaj kiseli, lako rastvorljivi granulat ne sadrži sonu kiselinu, što ga čini sigurnim za upotrebu. Pravilna pH vrednost je ključna za održavanje kristalno čiste i sigurne vode za plivanje.

Sastav pH minus granulata

Osnovni sastojak pH Minus Granulata je natrijum hidrogen sulfat, koji efikasno snižava pH vrednost vode. Ovaj sastojak je poznat po svojoj sposobnosti da brzo reaguje sa vodom, smanjujući pH vrednost i vraćajući ravnotežu koja je potrebna za optimalno dejstvo drugih hemikalija u bazenu.

Uputstvo za upotrebu

Provera pH Vrednosti

Nakon punjenja bazena vodom, neophodno je proveriti pH vrednost vode. Idealna pH vrednost za bazensku vodu je između 7,2 i 7,6. U početku je potrebno proveravati pH vrednost svakodnevno, a kasnije nedeljno.

  • Kisela voda (pH < 7): Može prouzrokovati koroziju metalnih delova na instalacijama i filteru.
  • Bazna voda (pH > 7,6): Može izazvati bele naslage na bazenu i iritaciju kože i očiju. Takođe, dezinfekciona sredstva slabije deluju pri visokim pH vrednostima, što može ugroziti higijensku ispravnost vode.

Snižavanje pH vrednosti

Ako je pH vrednost iznad 7,6, potrebno je koristiti pH Minus Granulat kao regulator da bi se pH vrednost vratila u idealan raspon od 7,2 do 7,6. Korišćenje ovog proizvoda osigurava da će voda u vašem bazenu biti sigurna i prijatna za kupanje.

Način upotrebe

Za sniženje pH vrednosti vode za 0,1, potrebno je rastvoriti 100 g pH Minus Granulata na 10 m³ vode.

  • Bazeni do 70 m³: Granulat se dodaje direktno u vodu.
  • Veći bazeni: Koristite dozirne pumpe za dodavanje granulata.

pH Minus Granulat se rastvara u plastičnoj kanti i sipa po obodu manjih bazena. Kod većih bazena, dodaje se kao 5% rastvor preko dozirnih pumpi dok pH vrednost vode ne bude u željenom rasponu.

Tabela doziranja

Količina pH Minus Granulata koja se dodaje zavisi od tvrdoće vode:

TVRDOĆA VODE odH  4  6  8  10  12  14  16
pH-MINUS g/m3  4  5  6    7   8    9  10

Prednosti korišćenja pH minus granulata

Korišćenje pH Minus Granulata donosi brojne prednosti:

  • Efikasnost: Brzo snižava pH vrednost vode, čime se poboljšava delovanje dezinfekcionih sredstava.
  • Bezbednost: Ne sadrži sonu kiselinu, što ga čini sigurnim za upotrebu u svim vrstama bazena.
  • Jednostavnost upotrebe: Lako se rastvara i primenjuje, omogućavajući jednostavno održavanje optimalne pH vrednosti.

Korisnički saveti

Evo nekoliko korisnih saveta za pravilno korišćenje pH Minus Granulata:

  • Redovno proveravanje pH vrednosti: Redovno proveravajte pH vrednost vode, posebno tokom intenzivnih perioda korišćenja bazena.
  • Pravilno doziranje: Pratite uputstva za doziranje kako biste postigli željene rezultate bez prekomerne upotrebe proizvoda.
  • Kombinovanje sa drugim hemikalijama: Kombinujte pH Minus Granulat sa drugim sredstvima za čišćenje i dezinfekciju kako biste osigurali čistu i bistru vodu.

Pakovanje

pH Minus Granulat dolazi u različitim pakovanjima kako bi zadovoljio potrebe različitih veličina bazena:

Zaključak

Pravilna regulacija pH vrednosti je ključna za održavanje čiste i bezbedne vode u bazenima. pH Minus Granulat je pouzdano i efikasno rešenje koje vam pomaže da održite idealnu pH vrednost vaše bazenske vode. Sa jednostavnom upotrebom i jasnim uputstvima, ovaj proizvod je savršen za sve vlasnike bazena koji žele da osiguraju optimalne uslove za plivanje.

Ako tražite rešenje za regulaciju pH vrednosti u vašem bazenu, pH Minus Granulat je pravi izbor za vas. Obezbedite čist i siguran bazen uz pomoć ovog visokokvalitetnog sredstva za smanjenje pH vrednosti.

Komentari

Nisu pronađeni članci